Economia 11/02/2012

CCOO i UGT convoquen una gran protesta per al 19 de febrer en contra de la reforma laboral

Els sindicats creuen que la reforma farà decréixer l'economia i no servirà per crear nous llocs de treball. Demanen al govern que obri una mesa de negociació

Ara
2 min

BarcelonaEls secretari general d'UGT, Cándido Méndez, i el de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, han criticat durament aquest dissabte la reforma laboral presentada ahir pel govern i han anunciat que el proper 19 de febrer convocaran mobilitzacions a tot l'Estat per protestar contra aquesta reforma i que no descarten convocar més endavant una vaga general. D'altra banda, han demanat al govern del PP que obri un procés de negociació formal per poder debatre sobre aquesta reforma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Méndez ha dit que la nova llei laboral "no propiciarà ni creixement econòmic ni feina, al contrari, farà que la recessió sigui més profunda, destruirà llocs de treball a curt termini i farà més greu la situació d'atur que patim"."És una reforma pròpia d'un país intervingut, i aquest no és el cas d'Espanya", ha dit.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Méndez ha titllat la reforma d'"inútil i desequilibrada", i ha dit que "no resol cap dels problemes que té la societat espanyola". Segons el secretari d'UGT, les conseqüències a mitjà termini seran que la nova llei "precaritzarà encara més el mercat del treball perquè s'estimula els empresaris a que mantinguin els vells defectes, una vella cultura empresarial que portarà més precarietat i farà que convisquem amb altes taxes d'atur i una economia poc productiva".

Per la seva banda, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha dit que aquesta reforma laboral és "la de l'acomiadament únic", una expressió que Méndez també ha fet servir, i l'ha titllat de "radical", ja que "pretén desmantellar el dret laboral". També ha advertit que generarà més destrucció de llocs de treball i conflictes a les empreses. Toxo ha demanat al govern que introdueixi canvis en el text de la reforma i ha demanat més diàleg a part de la negociació parlamentària. Pel que fa a la possibilitat de convocar una vaga general, Toxo ha reconegut que està sobre la taula, però ha destacat que "no serà el president del govern qui triï quan se celebra la vaga general".

A més, ha criticat el govern central per haver fet la reforma que, segons ha dit, "li han dictat organismes internacionals, la CEOE, Funcas i Fedea".

stats