Economia 11/05/2011

Carlos Slim es converteix en un dels principals socis de la futura Caixabank

El magnat mexicà, que és conseller de Criteria des de fa un any, ha comprat 900.000 accions i ha pagat 4,5 milions d'euros per la participació

Redacció
1 min

BarcelonaEl magnat mexicà Carlos Slim ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la compra de 900.000 accions de Criteria per 4,5 milions d'euros. Slim, que és conseller del holding de participades de La Caixa des de fa un any, ha comprat els títols en tres trams de 300.000 accions a un preu de 5,02 euros al primer tram, 5 euros al segon i 4,96 euros al tercer. Amb aquesta adquisició, Slim, que no tenia accions de Criteria, passa a ser el propietari del 0,027% del holding.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'home més ric del món, segons la llista anual que publica la revista Forbes, aposta d'aquesta manera pel projecte que està desenvolupant La Caixa i que posarà en marxa l'1 de juliol. En aquest sentit, La Vanguardia informa que Carlos Slim té intenció d'adquirir fins a un 1% de Criteria. La Caixa té previst aprovar en la junta de dijous la reordenació de l'entitat per transformar-se en Caixabank. La nova entitat assumirà els actius i passius de La Caixa, així com les participacions de Telefónica i Repsol. La resta de paquets accionarials de la primera caixa catalana aniran a parar a una altra societat no cotitzada i controlada al 100% per La Caixa.

La relació entre La Caixa i Carlos Slim va començar el 2008, quan l'entitat catalana va fer-se amb un 20% d'Inbursa, societat del magnat mexicà. Slim, per la seva banda, va obtenir un lloc al consell d'administració de Criteria.

stats