ECONOMIA
Economia 24/02/2012

Catalana Occidente manté l'interès per entrar en el segment d'assistència sanitària

L'asseguradora vol diversificar la seva activitat, però no aclareix si ha presentat una oferta per quedar-se amb Agrupació Mútua

Toni Garganté
1 min

BarcelonaCatalana Occidente va elaborar fa any i mig un pla de creixement que consistia en ampliar el seu negoci a les assegurances d'assistència sanitària. El director general de l'entitat, Francisco José Arregui, ha explicat que mantenen l'interès en fer el pas, i que "segueixen preparant la inversió". Segons fonts del sector, Catalana Occidente ha presentat oferta en ferm per adjudicar-se la privatització d'Agrupació Mútua, operació que en breu ha de decidir la Direcció general d'Assegurances (DGS).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Arregui no ha volgut confirmar ni desmentir aquest extrem, però el retràs de l'entrada en aquest segment de negoci pot ser coherent amb la subhasta d'Agrupació Mútua, que es troba en tutela pública des de fa tres anys. El directiu ha assenyalat que la companyia ja ofereix des de fa uns 10 anys productes de cobreixen el reemborsament de les despeses de prestacions sanitàries, però el que queda pendent és l'¡elaboració d'una oferta asseguradora en aquest ram.

Catalana Occidente va comptabilitzar un resultat atribuït de 210,5 milions d'euros l'any passat, el que va suposar un increment del 16,1% sobre el 2010. Arregui ha destacat que aquest resultat es "plenament satisfactori donada l'actual situació econòmica". L'asseguradora també vol mantenir el creixement en el sector de les assegurances de crèdit, que canalitza a través d'Atradius. El proper mes de maig venç una opció de compra sobre el 6,48% del capital d'Atradius en mans de Inocsa (una societat que a la vegada és accionista de la pròpia Catalana Occidente). Arregui tampoc ha volgut confirmar o desmentir si l'empresa exercirà el dret de compra, però ha donat la pista que "fins ara les hem executat totes". L'adquisició d'aquesta participació rondaria els 100 milions, incrementant fins els 1.000 milions el cost dels increments de presència al capital d'Atradius.

stats