Economia 20/07/2012

Catalunya Banc perd 42 milions fins al març per les elevades provisions

Ha destinat 136 milions d'euros a aprovisionar els actius tòxics

Efe
2 min
Els errors de CatalunyaCaixa

BarcelonaCatalunya Banc ha registrat en el primer trimestre d'aquest any unes pèrdues de 42 milions d'euros després de fer provisió de 136 milions per sanejar el seu actiu immobiliari, en compliment dels dos reials decrets aprovats pel govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat catalana va guanyar en el mateix període de l'any anterior 123,5 milions, encara que aquest resultat incloïa els 112 milions de plusvàlua generada per la venda de l'1,63% de les accions de Repsol YPF.

Sense tenir en compte les elevades dotacions realitzades aquest any, el banc que presideix Adolf Todó, actualment controlat per l'Estat a través del FROB, hauria arribat a un benefici recurrent de prop de 94 milions d'euros.

L'any passat, si no es tenen en compte els ingressos extraordinaris derivats de la venda de les accions de Repsol, CatalunyaCaixa, que únicament va dotar 45 milions de gener a març de 2011, hauria obtingut un resultat de 56 milions d'euros.

Els resultats d'aquest primer trimestre estan marcats per les fortes provisions que Catalunya Banc ha destinat a sanejar la seva cartera de totxo, fins a un total de 136 milions, la qual cosa la situa com la segona entitat espanyola que més diners ha destinat a provisions exigides, per darrere de CaixaBank.

En concret, del total de 2.648 milions en dotacions que li exigeixen els dos reials decrets del govern, Catalunya Banc n'ha cobert ja un 5%.

L'entitat, d'altra banda, ha incrementat en aquest primer trimestre un 31,8% el seu marge d'interessos, mentre que ha reduït un 12,5% les despeses de personal i un 11,3% les generals.

A més, Catalunya Banc ha comercialitzat fins al juny la xifra rècord de 3.777 habitatges, un 42% més que el 2011.

Fonts de l'entitat han assegurat a Efe que aquesta capacitat de generar beneficis, sense contemplar la càrrega immobiliària, és el factor que més ha despertat l'interès dels grups financers que estudien obtenir Catalunya Banc, la subhasta del qual va ajornar el govern espanyol al mes de juny passat.

És per això que l'entitat, d'acord amb les autoritats i el nou calendari de recapitalització de la banca, confia en "una ràpida reactivació del procés" de venda, que podria reprendre's el mes de setembre vinent.

stats