ECONOMIA
Economia 14/06/2011

Catalunya Caixa i Unnim desmenteixen que hagin de ser "nacionalitzades"

Fonts de les entitats bancàries neguen la informació que aquest dimarts publica 'El Periódico'. El rotatiu barceloní assegura que el govern espanyol intervindrà les dues caixes catalanes aquest agost

Acn
1 min

BarcelonaFonts de CatalunyaCaixa han desmentit a l'ACN aquest dimarts les informacions que publica el diari El Periódico en l'edició d'aquest dimarts, segons les quals l'entitat financera serà "nacionalitzada", junt amb tres caixes més, entre les quals hi ha la també catalana Unnim, abans del termini establert pel govern espanyol perquè les caixes s'acullin al FROB, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària. Unnim també ha negat que la informació que publica el diari del grup Zeta sigui certa. L'entitat resultant de la fusió de Caixa Manlleu, Caixa Terrassa i Caixa Sabadell ha recordat que la seva primera opció és sumar-se a una aliança estratègica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les informacions publicades pel rotatiu, CatalunyaCaixa i Unnim rebran abans del 30 de setembre 1.718 i 568 milions d'euros, respectivament. A aquests diners s'hi sumarien els que rebran la Caja del Mediterráneo-CAM i Nova Caixa Galicia, en total 8.171 milions d'euros.

Segons la informació d'El Periódico, la CAM serà la primera caixa nacionalitzada de manera parcial i temporal, i el moment podria ser a principis de juliol. L'Estat entraria a CatalunaCaixa i a Unnim a l'agost, i a Nova Caixa Galicia al setembre. El motiu del calendari rau en el fet que cada conglomerat està en un moment diferent de la creació pròpia d'un banc, al qual es transferiran actius, accions que han de ser posteriorment aprovades per l'assemblea. En aquest sentit, la CAM és la que està més endavant en el procés.

stats