Economia 26/10/2011

Catalunya, Grècia, Espanya: "països" que "no van fer esforços quan calia", segons Sarkozy

El president francès esmenta la retallada del 10% en la despesa sanitària de Catalunya en una trobada amb personal sanitari a Carcassona, a Occitània

Ara
1 min

Barcelona"Mireu què passa als països que no van fer esforços quan calia. Us puc parlar de Catalunya, vosaltres en sou gairebé veïns. Han disminuït un 10% la despesa hospitalària d'aquest any. Us puc parlar de Grècia, que ha abaixat els salaris i les pensions. O d'Espanya, on han decidit que els mestres treballaran dues hores més i cobraran un 5% menys." Són paraules de Nicolas Sarkozy d'aquest dimarts a la tarda, recuperades quest dimecres per TV3. Podeu escoltar-les al minut 13.22 del vídeo.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una trobada amb personal sanitari a Carcassona, a Occitània, el president francès va referir-se als "països" més castigats per la crisi en els sectors públics, per no haver aplicat mesures d'austeritat a temps. I va ser així que es va referir a Catalunya, a Grècia i a Espanya. A més, en un altre moment no recollit pel vídeo, Sarkozy deia: "Els casos d'Irlanda i d'Espanya es van presentar com un miracle, i qui voldria ara estar en la seva situació". Aquesta frase, que ja va transcendir dimarts mateix, va caure força malament al govern espanyol, que diumenge havia rebut un copet a l'esquena del mateix Sarkozy, que va assegurar que "Espanya ja no és a la primera línia de la crisi".

stats