Economia 18/09/2011

Catalunya concentra el 22% de les empreses innovadores a Espanya

Els recursos en R+D s'han incrementat els darrers anys

Efe
1 min

BarcelonaEl 22 per cent de les empreses innovadores d'Espanya es concentren a Catalunya, que lidera el rànquing espanyol en aquest sector, segons dades donades a conèixer avui pel Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Informe Anual d'R+D i Innovació a Catalunya 2011, elaborat pel Departament d'Empresa, assenyala que una de cada quatre empreses catalanes amb més de deu treballadors pertany a les innovadores, que, segons la Generalitat, tenen més resistència a la crisi.

Entre els anys 2000 i 2009, en aquesta comunitat s'han triplicat els recursos destinats a R+D, amb increments anuals superiors a l'11 per cent, i s'ha duplicat la inversió en innovació empresarial.

Actualment, segons aquest informe, Catalunya inverteix més en R+D que països com Noruega, Portugal o Irlanda, i genera el 26,1% de la producció científica d'Espanya.

Des del 2003, el nombre de documents científics publicats en aquesta comunitat ha augmentat en un 80% i concentra més d'una quarta part de la producció científica espanyola.

Catalunya és la principal receptora dels fons estatals i europeus de R+D+i ja que, entre la seva posada en marxa el 2007 i el gener del 2011, ha rebut 383 milions d'euros a través del setè programa marc d'R+D de la UE, el 28,95 % de la subvenció rebuda fins ara per Espanya i més d'un 1,94% de la subvenció total de l'àmbit europeu, uns fons que han permès impulsar 900 projectes.

En l'àmbit espanyol, Catalunya ha rebut el 33% del finançament que prové de les convocatòries dels Consorcis Estratègics d'Innovació Tecnològica (CENIT), el principal instrument de la política tecnològica a Espanya.

stats