Economia 19/01/2012

Catalunya ingressa un rècord d'11.300 milions gràcies al turisme estranger

S'han registrat més de 23,5 milions de turistes durant el 2011, la qual cosa suposa un increment del 5,7% respecte a l'any anterior

Ara
1 min

BarcelonaEl nombre de visitants estrangers a Catalunya va créixer l'any passat, tot i la crisi, i es va assolir un nou rècord d'ingressos. Els turistes van deixar a Catalunya 11.300 milions d'euros, segons el balanç de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La xifra suposa un creixement del 7,8% respecte als ingressos de l'any anterior, segons ha dit a Madrid la directora general de Turisme, Marian Muro.

Pel que fa als visitants, l'increment va ser del 5,7%. Més de 23,5 milions de turistes van venir a Catalunya entre estrangers, catalans i visitants de la resta de l'Estat. Pel que fa als ciutadans estrangers, l'augment va ser del 4,6%.

Els catalans que van fer vacances al Principat van créixer un 5,6% i els turistes de la resta d'Espanya van ser un 6,4% més que l'any 2010.

El director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha acompanyat la responsable de Turisme del Govern a la fira sectorial Fitur a Madrid, on ha presentat la nova campanya promocional "Catalunya. M'agrada compartir", en la qual les xarxes socials prenen gran protagonisme.

stats