ENTITATS FINANCERES
Economia 07/06/2011

CatalunyaCaixa crea el seu banc, Catalunya Banc

L'entitat encara té pendent fer una valoració dels seus actius. Està previst que es conegui el proper juliol

Redacció
1 min

BarcelonaNou pas en la bancarització de CatalunyaCaixa. L'entitat ha constituït el banc Catalunya Banc, des d'on vehicularà la seva activitat financera, i ho ha fet saber a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Aquesta comunicació s'ha produït després que el Ministeri d'Economia i Hisenda li hagi donat el vistiplau. Catalunya Banc serà el nom de registre de l'entitat catalana, però el nom comercial continuarà sent CatalunyaCaixa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La caixa que dirigeix Adolf Todó iniciarà el procés per traslladar el seu negoci financer al nou banc en els propers dies, segons informa el comunicat.

Un cop completat aquest pas, CatalunyaCaixa haurà de donar a conèixer la valoració que fa dels seus actius, una informació prevista pel proper juliol. Aquesta valoració permetrà a l'entitat buscar inversors per fer front a les seves necessitats de capital. El Banc d'Espanya va xifrar aquestes necessitats de l'entitat catalana en 1.718 milions d'euros. Aquesta xifra, que CatalunyaCaixa buscarà entre inversors i apel·lant al Fons de Reestructuració Ordenada bancària (Frob), li permetrà assolir un 10% de core capital (capital i reserves per fer front a possibles pèrdues) requerit pel govern central.

stats