ENTITATS FINANCERES
Economia 01/03/2011

CatalunyaCaixa necessita fins a 1.700 milions per recapitalitzar-se

El director de l'entitat, Adolf Todó, ha indicat que si l'exigència de capital acaba sent del 10%, la caixa necessitarà recapitalitzar-se amb entre 1.500 i 1.700 milions d'euros. Si el core capital és del 8%, aquesta xifra es reduirà per sota els 1.000 milions

Ariadna Carbonell
1 min
Els executius de CatalunyaCaixa, entre ells Adolf Todó, en la presentació de resultats

BarcelonaCatalunyaCaixa precisa entre 1.500 i 1.700 milions d'euros en nou capital si l'exigència de capital acaba sent del 10%. Si es queda en el 8%, les necessitats es reduirien per sota els 1.000 milions. Són les previsions que ha donat el director general de l'entitat, Adolf Todó, en la presentació de resultats de la caixa sorgida de la fusió de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Todó ha anunciat que l'entitat ha contractat al banc d'inversió Goldman Sachs per fer la valoració de l'entitat i estructurar aquesta nova aportació de capital, que podria fer-se a través de socis privats o que subscriurà el Fons per a la Reestructuració i Reordenació Bancària (FROB) en cas que no sigui possible a la primera alternativa. Tampoc queda 100% descartada una sortida a borsa, tot i que els directius de l'entitat ha assegurat que aquesta opció és menys possible.

Sobre la possibilitat de desprendre's de les participacions que l'entitat encara conserva, Todó ha valorat els paquets accionarials a Gas Natural, Cedinsa i Applus+com a "actius no estratègics". El director general ha assegurat que "Gas Natural no ens aportaria plusvàlues als preus actuals en borsa i Applus+ i Cedinsa són molt petits i no generaria gran cosa".

CatalunyaCaixa va obtenir un benefici de 109 milions d'euros el 2010, un 30,6% menys que un any abans, en els seus primers resultats després de la fusió d'aquestes entitats. després de la venda del seu 1,6% de Repsol YPF, l'entitat ha millorat el seu core capital fins al 6,9%, encara lluny, però, dels nivells de solvència exigits pel govern espanyol a bancs i caixes. CatalunyaCaixa ha vist incrementar lleugerament la seva taxa de morositat fins al 5,41% al 2010.

stats