Economia 31/08/2012

CatalunyaCaixa perd 1.444 milions d'euros el primer semestre

L'entitat ha hagut d'elevar les provisions del totxo per cobrir els requisits del govern espanyol

Efe
2 min

BarcelonaCatalunya Banc va perdre 1.444,2 milions d'euros el primer semestre de l'any per les elevades dotacions efectuades per cobrir la seva exposició al sector immobiliari i per complir així amb els decrets del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el regulador borsari, l'entitat, que opera amb la marca CatalunyaCaixa, ha donat a conèixer els seus resultats els sis primers mesos de l'any.

L'entitat controlada pel FROB és fruit de la unió de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa, i està a l'espera de poder reprendre el seu procés de subhasta.

Les pèrdues del primer semestre contrasten amb els 124 milions d'euros que l'entitat va guanyar en el primer semestre de l'any passat.

Malgrat l'"important sanejament" que ha hagut de fer l'entitat, i que ja es va començar a realitzar amb càrrec als resultats de 2011, el grup Catalunya Banc va augmentar el marge d'interessos consolidat un 29%, fins als 280,5 milions.

Per contra, les comissions netes van reduir lleugerament la seva aportació fins a situar-se en 165,9 milions d'euros, de manera que la suma del marge d'interessos i les comissions va arribar als 446,4 milions d'euros, un 12,9% més que en el mateix període de l'any passat.

Catalunya Banc recorda que l'any passat va vendre l'1,63% que tenia de Repsol i que el marge brut de l'entitat s'ha situat en 593,2 milions, un 5,3% menys que en el mateix període de l'any passat.

En canvi, l'entitat que lidera Adolf Todó destaca que les despeses d'explotació s'ha reduït un 11%, que les despeses de personal ha caigut un 10,8% i que les despeses generals d'administració també s'han retallat un 11,9%.

Respecte al total de recursos de clients, Catalunya Banc els xifra en 59.859 milions d'euros, i precisa que els dipòsits de clients suposen 41.146 milions.

Actualment, CatalunyaCaixa disposa de 1.163 oficines a tot Espanya, 856 d'elles a Catalunya, comunitat a la qual segueixen Madrid (109) i la Comunitat Valenciana (74).

Respecte a les seves perspectives per a 2012, l'entitat apunta que "el procés de sanejament de les entitats amb problemes està sent relativament lent", cosa que entén que "perjudica l'accés als mercats de finançament majoristes del conjunt d'entitats i dificulta l'evolució natural del negoci bancari".

Aquesta setmana, el president de CatalunyaBanc, Adolf Todó, ha assegurat que liquidar l'entitat seria més car que vendre-la, i ha insistit en la fortalesa de la marca CatalunyaCaixa, per qui s'havien interessat el Santander, el Sabadell, el BBVA, el Kutxa i el Popular.

stats