Economia 05/08/2015

Cellnex Telecom revisa a l’alça les previsions i prepara noves compres

Xavier Grau
2 min
El president de Cellnex, Francisco Reynés, i el conseller delegat, Tobías Martínez, el 7 de maig en el debut de l’empresa a la borsa.

Cellnex Telecom, la companyia d’infraestructures de telecomunicacions que va sorgir de l’antiga Abertis Telecom, ha tancat el primer semestre de l’any amb un benefici net de 18 milions, amb una caiguda del 42%, però amb uns ingressos de 285 milions, un 35% més que en el primer semestre de l’any passat. Aquesta millora ha fet revisar a l’alça les previsions per a tot l’any. La companyia ha obtingut un benefici brut d’explotació (ebitda) de 115 milions d’euros, una xifra que suposa un 26% més que en el primer semestre de l’any passat, i espera tancar l’any amb un ebitda de 235 milions, 15 milions més dels 220 previstos quan va sortir a borsa, el 7 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D’aquesta manera, la companyia que presideix Francisco Reynés supera amb nota els seus primers resultats semestrals des que és una empresa cotitzada als mercats. El creixement està ara en el punt de mira de la companyia, tant l’orgànic com l’inorgànic. De fet, el perímetre de l’empresa no és comparable al de l’any passat, ja que a Espanya hi va haver l’apagada de nou canals de TDT, cosa que ha suposat una minva d’ingressos en un dels negocis més madurs -i més rendibles- de Cellnex. D’altra banda, però, l’empresa va incorporar a l’abril 7.377 torres de telefonia mòbil a Itàlia que va comprar a l’operadora Wind i que gestionava la seva filial Galata.

Adquisicions

Després de la sortida a borsa de Cellnex -amb la qual Abertis es va anotar uns ingressos de 2.140 milions-, la companyia de telecomunicacions busca noves possibilitats de creixement a tot Europa. Segons van explicar ahir els responsables de la companyia en una presentació per a analistes, aquest creixement pot provenir d’acords amb operadors de mòbils per la gestió de xarxes -només entre Itàlia i Espanya ja s’han identificat 2.000 torres susceptibles de racionalitzar la seva gestió-, així com de la compra d’altres companyies del sector, tant al sud com al nord i al centre d’Europa. Tot i això, l’empresa ha aclarit que no espera fer una operació d’aquest tipus de manera immediata.

Per afrontar aquestes possibles adquisicions, Cellnex ja va reforçar la seva posició financera amb una emissió de bons per 600 milions d’euros el 20 de juliol. Pel que fa al negoci audiovisual, la companyia espera recuperar posicions després que el Tribunal Suprem hagi decidit arxivar la petició d’apagar vuit canals més de TDT, que se sumarien als nou que ja van deixar d’emetre l’any passat. A més, confia a acabar controlant el transport del senyal dels sis nous canals que ha tret a concurs el govern de Mariano Rajoy.

stats