Economia 15/07/2012

Centenars de funcionaris protesten a les portes del Congrés contra les retallades de Rajoy

Els treballadors públics demanen la dimissió del president

Efe
2 min
Funcionari es manifesten a Madrid / EFE

MadridDiversos centenars de funcionaris han iniciat una manifestació aquest diumenge a la tarda al voltant del Congrés dels Diputats, blindat per la policia, en protesta per les últimes retallades del Govern, com ara la supressió aquest any de la paga extra de Nadal a tots els empleats públics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i que la convocatòria inicial –efectuada a través de les xarxes socials– era per acampar davant del Palau de les Corts, les forces de seguretat han tancat la zona i a les 21.30 hores impedien l'accés als manifestants, reunits a la rodalia des de les vuit del vespre.

Això ha obligat els assistents a traslladar-se fins a la plaça de Neptú, camí de Cibeles, fet pel qual ha estat necessari tallar el trànsit en els dos sentits.

Policies, bombers, professors, sanitaris i treballadors de l'administració pública s'han sumat a aquesta protesta, en la qual es coregen crits en contra del govern espanyol i es demana la dimissió del president, Mariano Rajoy.

Acompanyats de xiulets i tambors, els manifestants criden consignes com ara "Mans enlaire, això és un atracament" o "Menys crucifix i més treball fix", i en diverses ocasions s'han dirigit als antiavalots que custodien la zona del Congrés per convidar-los a sumar-se a la protesta.

Dos motoristes, un, policia local, s'han acostat al lloc de la concentració i han accelerat les motos per fer soroll i protestar davant els aplaudiments dels assistents.

Tots dos han estat identificats per la policia, encara que no els han multat.

Els funcionaris també han estat protagonistes avui a les xarxes socials, especialment a Twitter, després que una etiqueta #graciasfuncionarios s'hagi convertit en un dels temes del dia amb les aportacions de milers de ciutadans i els seus agraïments als empleats públics.

"#Graciasfuncionarios per educar, ensenyar, curar, aturar, ajudar, netejar, conduir, arreglar, servir" és un dels tuits que es poden llegir sobre aquest assumpte.

stats