EMPRESES
Economia 09/12/2010

Citigroup contractarà 250 persones a Irlanda

Durant 2010, el grup de serveis financers nord-americà també ha ampliat plantilla en 300 persones

Redacció
1 min
Citibank, branca del grup de serveis financers Citigroup

BarcelonaNo tot són males notícies per Irlanda després de la desfeta del seu sistema financer i de la posada en marxa del rescat del país. Citigroup ja ha anunciat que preveu contractar 250 treballadors al país durant el proper exercici. S'incorporaran als departaments d'operacions, fons, tecnologia i desenvolupament de productes. El gegant de serveis financers nord-americà té una plantilla de 2.200 empleats a Dublín i Waterford, 300 dels quals s'han incorporat al grup en els darrers 12 mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La notícia de la futura contractació de 250 persones contrasta amb la majoria d'informacions que arriben des del país, on l'atur s'ha disparat en els darrers mesos. Irlanda també està experimentant una fugida de totes aquelles persones de fora del país que hi van anar a treballar durant els anys de fort creixement, atrets pels llocs de treball que sorgien en els sectors lligats a la tecnologia i els serveis financers, entre d'altres.

En els últims 10 anys, Irlanda ha atret al voltant d'un miler de multinacionals gràcies a la seva política de fiscalitat baixa. El govern del país pretén ara que els ingressos públics creixin, d'aquí les pujades anunciades en impostos com l'IRPF o l'IVA. Tanmateix, Dublín mantindrà intacte l'impost de societats, que se situa en el 12,5%, el més baix de tota la zona euro.

stats