Economia 28/02/2011

Les pèrdues de Colonial creixen un 56%

Efe
2 min

BarcelonaLa immobiliària Colonial ha registrat el 2010 unes pèrdues de 739 milions d'euros, un 55,9% més que en l'exercici anterior, quan els resultats negatius van sumar 474 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat de la companyia immobiliària difós avui, les pèrdues obeeixen al "sanejament del balanç i de les activitats no recurrents" de l'empresa.

Els resultats negatius respondrien així a les pèrdues generades abans de l'acord de reestructuració -signat el 19 de febrer de 2010- i al sanejament i dotació del fons de comerç de la companyia, a més de les pèrdues ja previstes en les activitats no recurrents del grup immobiliari.

Colonial ha assegurat que dóna per finalitzat el procés de reestructuració iniciat el 2008.

El resultat brut d'explotació o Ebitda del grup ha caigut un 13% fins als 205 milions d'euros.

Per contra, Colonial ha destacat el resultat positiu del seu negoci de lloguer d'oficines, que per primera vegada en tres anys és positiu i ha sumat setanta milions d'euros, especialment gràcies a la seva oferta a París, Madrid i Barcelona.

Els ingressos per rendes d'actius del grup van ser de 261 milions d'euros, el que implica una caiguda del 8% respecte a l'exercici anterior.

L'endeutament de la immobiliària s'ha situat en 3.315 milions d'euros, cosa que implica una reducció "significativa" segons la companyia, que va tancar l'exercici de 2009 superant un deute de 6.000 milions d'euros.

Colonial ha subratllat la incorporació durant 2010 de socis estratègics com Colony Capital i Orion Capital Mànagers, fons d'inversió que l'empresa espanyola considera bàsics per a l'impuls de Colonial davant els accionistes.

L'empresa considera que aquests acords són, en part, causa de l'increment de la capitalització borsària fins als 1.785 milions d'euros durant el passat exercici.

El grup va formalitzar el 2010 més de 140.000 metres quadrats de nous contractes i assegura que va assolir preus de lloguer per damunt de la mitjana de mercat.

stats