Economia 07/06/2012

La Comissió Europea veu "absurdes" les xifres sobre la recapitalització de la banca espanyola

El portaveu d'assumptes econòmics de la CE, Amadeu Altafaj, titlla "d'irresponsable" que es parli de 80.000 milions. El PP europeu (PPE) ha elevat la xifra fins als 100.000 milions

Efe
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) considera "absurdes" les xifres que diverses fonts periodístiques han filtrat sobre les possibles necessitats de recapitalització de la banca espanyola, i insta a esperar l'avaluació independent encarregada pel govern espanyol. Ho ha dit en roda de premsa el portaveu d'assumptes econòmics de la CE, Amadeu Altafaj, que ha titllat "d'irresponsable" que es parli de 80.000 milions, com han apuntat diverses fonts. Aquest dijous, el PP europeu (PPE) ha elevat la xifra fins als 100.000 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"No hi ha marge possible de 40.000 milions d'euros, no és seriós", ha dit Altafaj, que ha recalcat que el primer que cal fer és una avaluació de les necessitats autèntiques per "dissipar els dubtes sobre el sector bancari i, a partir d'aquí, veure quines són les fonts de finançament pertinents".

Altafaj ha insistit que un hipotètic rescat de la banca espanyola a través dels fons de la zona euro hauria de ser "canalitzat a través de l'Estat", un fet que suposa que no hi hauria pagaments directes a les entitats.

stats