Economia 22/05/2012

La Comissió Europea no veu els eurobons com una "solució immediata", però anima al debat

Rehn defensa la continuïtat de Grècia a l'euro. La CE demanarà als líders europeus un pacte pel creixement

Ara / Efe
1 min

Barcelona / EstrasburgEl líders del 27 països de la Unió Europea tenen demà una cita a Brussel·les per parlar del model econòmic que ha de treure Europa de la crisi. Sobre la taula hi ha la discussió sobre la conveniència dels eurobons com a mecanisme per frenar l'escalada del preu del deute, i la crisi de la banca espanyola, a més del futur de Grècia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Comissió Europea ha enviat aquest dimarts diversos missatges als líders comunitaris i els ha instat a acordar un pacte pel creixement i a donar suport a una iniciativa "que porti a una recuperació robusta", segons les paraules del comissari europeu d'Economia, Olli Rehn, que ha afegit que demà, el president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso, demanarà als líders que "donin suport a la via del creixement com a catalitzador per a la recuperació".

La CE ha advertit també que els eurobons "no són una solució immediata" als problemes que travessen els països de l'eurozona, però anima els estats membres a parlar-ne.

"Són un element important per assegurar l'estabilitat financera", ha dit el portaveu comunitari Olivier Bailly.

Defensa de la continuïtat de Grècia a l'euro

El comissari econòmic, Olli Rehn, ha tornat a defensar la continuïtat de Grècia en la moneda única, però ha insistit que cal que el país tiri endavant les reformes acordades amb la resta de socis comunitaris. "Estem convençuts que no hi ha un camí més fàcil", ha dit Rehn.

stats