Economia 07/02/2012

La Comissió Europea lamenta les retallades de l'estat espanyol en innovació

La CE situa Espanya per sota la mitjana europea, al costat de països com Itàlia o Grècia

Acn
2 min

Brussel·lesLa Comissió Europea ha criticat avui la reducció de pressupost destinat a innovació i desenvolupament que ha dut a terme el govern espanyol. Segons la comissària d'Investigació, Innovació i Ciència, Maire Geoghegan-Quinn, la inversió en aquest sector és imprescindible per afavorir la sortida de la crisi, ja que facilita la creació de nous llocs de treball i permet evitar la fuga de joves qualificats a altres països.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, la comissària ha demanat un esforç a tots els estats membres de la Unió per tal de millorar les inversions en aquest sector.

La Comissió Europea ha remarcat que tant la inversió en innovació i desenvolupament com l'impuls de la internacionalització de les empreses seran punts clau que permetran als països europeus sortir de la crisi econòmica.

Seguint la mateixa línia, el comissari d'Indústria i Emprenedoria, Antonio Tajani, ha assenyalat la importància de situar la innovació al centre de la política europea, intentant apropar-la al nivell d'Estats Units, Japó o Corea del Sud. A més a més, ha destacat el treball del govern de Mariano Rajoy en aquesta àrea, i ha assegurat que la internacionalització de les pimes és una bona sortida per a l'economia espanyola.

La Comissió Europea ha dividit en quatre grups els estats membres, segons el seu lideratge en innovació, i situa l'estat espanyol al tercer nivell, per sota de la mitjana europea, i al costat de països com Itàlia, Portugal o Grècia. Al capdavant de la llista se situen Suècia, Dinamarca, Alemanya i Finlàndia, seguits de països com Bèlgica o el Regne Unit. Per contra, a la cua de la innovació europea hi trobem Romania, Bulgària, Lituània i Letònia, molt per sota de la mitjana.

stats