Economia 09/12/2011

Altafaj: "És massa aviat per dir si s'ha salvat l'euro o no"

El portaveu econòmic de la Comissió Europea demana prudència perquè creu que s'estan prenent "decisions importants". Tot i això, lamenta que la Gran Bretanya prefereixi defensar els interessos nacionals abans que els de la UE

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu econòmic de la Comissió Europea (CE), Amadeu Altafaj, ha admès aquest divendres que encara és "massa aviat per dir si s'ha salvat l'euro o no". En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio ha dit que s'estan prenent "decisions importants", tot i que prefereix ser prudent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Altafaj ha informat que la setmana vinent entraran en vigor les regles de vigilància pressupostària que marcaran una línia bàsica en el futur econòmic de la Unió Europea (UE).

També ha aclarit que serà la CE qui farà d'àrbitre i "xiularà les faltes" per administrar les regles més estrictes segons els acords aprovats en la cimera. En aquest sentit, Altafaj ha afegit que no se sancionarà Espanya si no pot fer disminuir la taxa d'atur a curt termini mentre la dinàmica sigui bona.

D'altra banda, ha defensat el paper del Banc Central Europeu (BCE) i ha assegurat que "no ha girat l'esquena a la crisi", sinó que ha fet tot el contrari.

A més, el portaveu econòmic de l'executiu comunitari ha lamentat que la Gran Bretanya defensi els seus interessos nacionals en lloc dels de la UE, en no donar suport als acords per salvar la situació econòmica: "No és eficaç, perquè estem tots lligats".

En aquesta línia, Altafaj ha considerat que, quan un país és membre de la UE, "ha de defensar també els interessos de la UE, perquè som tots al mateix vaixell".

stats