Economia 27/08/2012

Comprarem el xampú en dosis individuals? Unilever es prepara per a un "retorn de la pobresa" a Europa

El gegant propietari de marques com Skip, Frigo, Dove o Hellman's anuncia que imitarà al Vell Continent l'estratègia que fa servir als països emergents

Ara
1 min
MÉN ENLLÀ DEL COMERÇ
 La supervivència dels  petits comerços garanteix  la proximitat i la diversificació de l'oferta.

BarcelonaPaquets de sabó per a rentadora més petits, de només 5 rentades. És una de les estratègies que el gegant Unilever, propietari de marques com Skip, Surf, Frigo, Dove, Knorr o Hellman's ja ha començat a implementar a Espanya com a primer pas per a un "retorn de la pobresa" a Europa, segons va admetre aquest dilluns al 'FT Deutschland' Jan Zijderveld, responsable europeu de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Si un espanyol només es gasta una mitjana de 17 euros per compra, no puc vendre-li detergent per la meitat del seu pressupost", va assegurar el directiu, que va posar com a exemple els mercats asiàtics, per entendre quina serà l'estratègia comercial en aquesta Europa més empobrida: "A Indonèsia venem dosis individuals de xampú a 2 o 3 cèntims, i guanyem diners". La principal marca de xampú d'Unilever és Timotei.

A Grècia també ha començat el canvi en els productes Unilever i venen la maionesa Hellman's i el puré de patates en envasos més petits. En una estratègia que serà, cada cop més, imitada als països perifèrics europeus.

stats