Economia 29/07/2011

El Consell de Ministres avala els vols fora de l'espai Schengen a l'Aeroport de Lleida-Alguaire

Era el darrer tràmit per poder tirar endavant amb les operacions que han de permetre l'arribada d'esquiadors d'Anglaterra i Rússia la propera temporada d'hivern

Acn
2 min
La terminal de l'Aeroport de Lleida-Alguaire / ACN

MadridEl Consell de Ministres ha avalat aquest divendres, tal com ja estava previst, que l'Aeroport de Lleida-Alguaire pugui operar vols fora de l'espai Schengen i per tant poder acollir així transport aeri internacional. Aquest era el darrer tràmit burocràtic per tal que poguessin tirar endavant les operacions que han de permetre l'arribada de milers d'esquiadors d'Anglaterra i Rússia la propera temporada d'hivern a les pistes del Pirineu. En aquest sentit, les instal·lacions lleidatanes ja compten des de fa mesos amb aspectes d'infraestructura necessaris per poder disposar d'aquest permís com per exemple un control de passatger de la policia de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, el Consell de Ministres ha modificat els criteris de qualificació dels aeroports d'interès general mitjançant l'aprovació d'un Reial Decret que modifica un altre Reial Decret del 27 de novembre de 1981, sobre la qualificació dels aeroports civils. Aquesta modificació té com a finalitat actualitzar la normativa vigent per atendre el desenvolupament de les comunitats autònomes en matèria de competències aeroportuàries i a les transformacions que ha experimentat el transport aeri en els darrers trenta anys.

Amb aquest Reial Decret es permetran doncs, les operacions de tràfic aeri internacional més enllà de l'espai Schengen per primera vegada a un aeroport autonòmic, com és el de Lleida-Alguaire, una vegada estigui aprovada la corresponent ordre per la qual s'habilita com a lloc fronterer. Representa, segons el govern espanyol, ''un nou impuls per al futur d'aquest aeroport i per al desenvolupament de la seva zona d'influència''. En aquest sentit, s'afegeix que d'aquesta manera, ''es dóna compliment a una reivindicació de totes les institucions d'aquest àmbit des de la seva inauguració''.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ja ha manifestat que el tràmit que suposa poder volar fora de l'espai Schengen garanteix l'arribada de tots els turistes anglesos i alemanys per a la propera temporada d'hivern, tal com es va anunciar ahir dijous després de la taula estratègica d'impuls a l'aeroport.

stats