EUROPA
Economia 15/05/2012

El Consell d'Europa demana a Andorra millores en la lluita contra el blanqueig

El Moneyval considera que el pla d'acció per enfortir la repressió i els mecanismes de prevenció aprovat el 2007 "no reflecteix plenament els requisits de les normes internacionals"

Efe
1 min

EstrasburgEl comitè d'experts del Consell d'Europa en matèria de lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme (Moneyval) ha instat avui Andorra

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'informe realitzat després de la visita realitzada a Andorra per Moneyval el mes de març del 2011, i que s'ha fet públic avui, constata que el pla d'acció per enfortir la repressió i els mecanismes de prevenció aprovat el 2007 "no reflecteix plenament els requisits de les normes internacionals".

Així, el Moneyval considera que els mitjans de què disposa el principat "són insuficients i afecten seriosament el compliment de les seves funcions". A més, i malgrat les actuacions contra el blanqueig, el comitè creu que no es persegueixen "actes d'ocultació o simulació de possessió i ús d'actius d'origen delictiu".

L'informe afegeix, per exemple, que només hi va haver deu condemnes fermes en els 79 processos per blanqueig de diners que es van iniciar entre el 2006 i el 2010.

stats