ECONOMIA
Economia 16/04/2012

Cristina Fernández de Kirchner: "Sóc una cap d'estat i no una 'patotera'"

La presidenta argentina enumera més de 12 països productors de petroli que controlen més del 60% de l'extracció d'hidrocarburs

T.g.
1 min

BarcelonaLa presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, ha estat categòrica quan ha dit aquesta tarda que "sóc una cap d'estat i no una 'patotera'", és a dir, que no cau en provocacions. Kirchner s'ha referit així a les "pressions i amenaces" rebudes pel govern espanyol, sense citar en cap moment les declaracions del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, del divendres passat, que auguraven "conseqüències" a una suposada intervenció de Repsol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La presidenta argentina ha justificat la decisió final de quedar-se amb YPF quan ha enumerat més de 12 països productors de petroli que mantenen el control de les empreses exploradores. Entre aquests països ha citat Mèxic, l'Iran, la Xina, el Brasil, Argèlia (la seva empresa Sonatrach va protagonitzar un conflicte amb Gas Natural fa temps), Uruguai, Xile i Noruega. Precisament, Kirchner va assegurar que aquest darrer país "és un model a seguir, perquè controla el 63% del negoci d'extracció i ha constituït un fons de pensions de més de 20 anys".

stats