ECONOMIA
Economia 31/03/2011

Cultura, el primer departament a aplicar les retallades

La conselleria de Mascarell simplifica estructures per retallar despesa i buscar eficiència. S'estalviaran més de 600.000 euros suprimint dos alts càrrecs i onze òrgans

Redacció
1 min

BarcelonaEl Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui el decret de reestructuració del departament de Cultura, el primer que posa en marxa les retallades previstes pel Govern i aprovades en la reunió de dimarts del consell executiu. El Govern assegura que la retallada implicarà més eficiència administrativa. La supressió directa de dos alts càrrecs i d'onze òrgans suposarà una reducció directa de més de 600.000 euros. Hi haurà un 11% menys d'òrgans que el 2010. Concretament, es passa de 111 a 98.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Se suprimeix per exemple la Subdirecció General d'Equipaments Culturals i el Servei de Planificació d'Equipaments, que passaran a mans de la Subdirecció General de Promoció Cultural. També s'elimina la Secció d'Estudis, Estadística i Documentació. A la Direcció de Serveis, se suprimeix el Servei d'Organització, mentre que a la Direcció General del Patrimoni Cultural, s'agruparan la Subdirecció General de Museus i la Subdirecció General d'Arxius i Gestió Documental. D'altra banda, es crea la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural, que assumirà les funcions de suport i coordinació dels equipaments. També s'ha reorganitzat el Servei de Biblioteques, que recollirà el testimoni dels dos serveis actuals.

stats