Economia 24/04/2012

El dèficit del govern espanyol és de l'1,85% fins al març

El ministre Montoro havia dit avui mateix que seria del 0,83%. L'objectiu de l'administració central per a aquest any és del 3,5% sobre el 5,3% que ha d'assolir el conjunt de l'estat espanyol

Joan Faus/efe
1 min

MadridEl dèficit de l'administració central ha sigut fins al mes del març de l'1,85% del PIB, fet que suposa un increment del 73,2% respecte al mateix període de l'any anterior, quan va ser del 0,64%, segons ha dit avui la secretària d'estat de pressupostos, Marta Fernández Currás. És a dir, el primer trimestre d'aquest any l'Estat va gastar 19.696 milions d'euros més dels que va ingressar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'anunci és molt significatiu perquè hores abans el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, havia dit al Congrés que el dèficit era del 0,83%, “en línia” amb les estimacions dels pressupostos de l'Estat. Segons Fernández Currás l'augment no és del tot comparable perquè és fruit de l'termes homogenis.

L'administració central ha d'assolir aquest any un dèficit del 3,5% sobre el 5,3% que ha d'assolir el conjunt de l'estat espanyol. Espanya va tancar 2011 amb un dèficit del 8,51%, més de dos punts per sobre de l'objectiu acordat amb la UE.

stats