EMPRESES
Economia 15/09/2011

Damm i Cobega s'alien per quedar-se Cacaolat

Les dues empreses s'uneixen al grup Victory i ofereixen un pla per invertir 100 milions d'euros i establir una nova fàbrica a Santa Coloma de Gramenet

Elena Freixa
2 min
Cacaolat es pot salvar amb la venda de la unitat productiva a un inversor i ja li han sortit molts pretendents a Catalunya.

BarcelonaLa distribuïdora de Coca Cola a Espanya, Cobega, i Damm han anunciat aquest dijous una aliança per presentar, juntament amb el grup Victory, una oferta de compra de Cacaolat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'oferta preveu una inversió de 100 milions d'euros per garantir l'activitat de Cacaolat i el futur del batut de xocolata que es fabrica a Barcelona i a Saragossa.

El projecte té present la necessitat de Cacaolat de tenir una nova fàbrica fora del nucli de Barcelona i amb l'aliança aquesta podria establir-se a l'antiga fàbrica de Damm a Santa Coloma de Gramanet. Les instal·lacions podrien estar operatives al 2013, segons han confirmat avui les dues empreses.

Damm i Cobega han assegurat que farien de Cacaolat "una empresa autònoma i independent" dels seus accionistes i es convertiria en el nucli de la seva diversificació cap al sector làctic.

Han coincidit en què l'empresa, en concurs de creditors, es troba operant a mínims i abocada a la desaparició si la situació no es redreça. El patiment dels darrers anys ve del deteriorament a què l'ha arrossegat la situació financera del seu principal accionista, Clesa, societat del grup Nueva Rumasa que també està en concurs.

De fet, la venda de Cacaolat ha estat els darrers mesos objecte de confrontació als jutjats de Madrid i Barcelona, on s'han iniciat processos paral·lels per vendre la marca i la unitat productiva.

El procés de Barcelona per adjudicar la unitat productiva (instal·lacions i plantilla) es troba força madur. Els diferents compradors ja han formalitzat les ofertes davant del jutge i un d'ells és precisament el grup Victory amb qui Damm i Cobega s'han aliat.

D'altres ofertes potents són Vichy Catalan i Corporación Alimentària Peñasanta (CAPSA), que és la societat matriu de Central Lechera Asturiana.

stats