Economia 22/06/2012

De Guindos diu ara que presentarà "immediatament" la petició formal del rescat

El ministre d'Economia no descarta encara la recapitalització directa dels bancs. Espanya considera que encara és a temps d'acollir-s'hi

Laia Forès
1 min

LuxemburgEl ministre d'Economia, Luis de De Guindos, s'ha compromès a enviar "immediatament" la petició formal de rescat bancari a Brussel·les. L'Eurogrup li va exigir ahir que faci la petició formal abans de dilluns, i sembla que el govern espanyol finalment farà cas de les exigències dels seus socis. De Guindos, que aquest matí participa a la reunió de ministres d'Economia de la UE a Luxemburg, ha dit que avui mateix la carta estarà preparada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol no descarta la seva opció preferida a l'hora de sanejar la banca: que els diners del fons de rescat europeu vagin a parar directament als bancs. Actualment, la normativa del fons de rescat no ho permet, però cada vegada hi ha més pressió internacional perquè es canviï la norma. "Crec que és una possibilitat, tal com ha posat de manifest l'FMI", ha dit el ministre.

La fórmula serviria perquè el rescat bancari no computi com a deute ni com a dèficit, atès que l'Estat no hi intervindria. Tanmateix, canviar la normativa del fons de rescat no es pot fer d'un dia per l'altre, i la idea del govern espanyol és tancar el rescat bancari el 9 de juliol. El terminis, molt ajustats, permeten pensar que, tot i les paraules de De Guindos, els bancs espanyols no podran ser recapitalitzats directament.

Lagarde defensa la recapitalització directa

En un informe que va presentar ahir la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, l'organisme demana a la Unió Europea que permeti a curt termini recapitalitzar els bancs europeus directament amb el fons de rescat. L'FMI pressiona Alemanya, país que fins ara ha vetat la possibilitat de canviar la normativa del fons de rescat.

stats