Economia
Economia 06/06/2012

L'expresident de Sacyr denuncia a l'Oficina Antifrau el pla de jubilació d'Isidre Fainé

Fonts de Caixabank han assegurat que no hi ha "absolutament res d'irregular" en la percepció del fons, que podria ascendir fins als 24,5 milions d'euros

A. Balanzà / T. Garganté
1 min
Joan Maria Nin i Isidre Fainé.

BarcelonaL’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) està valorant la denúncia presentada fa pocs dies per Luis del Rivero, que serà cridat a declarar dilluns que ve a Barcelona, abans de decidir si obre una investigació. Els fets denunciats per l’expresident de Sacyr fan referència a la liquidació, el 2007, del pla de jubilació de l’actual president de CaixaBank i de La Caixa, Isidre Fainé, per valor de 24,5 milions d’euros, segons fonts coneixedores de la denúncia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fainé es va jubilar fa cinc anys com a director general de l’entitat. Això vol dir que va cobrar ja llavors les aportacions del pla de pensions extern que tenia contractat com a membre de l’alta direcció de La Caixa.

Fonts de l’entitat han assegurat que no hi ha “absolutament res d’irregular” en la percepció del fons, la quantia del qual no van concretar, i van afegir que aquestes condicions són “les habituals per a tots els membres de l’alt equip directiu” de l’entitat. Fainé va acumular fins a la seva jubilació com a director general 47 anys de vida professional, 30 dels quals com a membre de l’equip directiu de La Caixa, i 25 anys com a director general.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats