Economia 23/05/2012

Demanden Facebook per no informar d'una baixada d'ingressos prevista abans de sortir a borsa

Un grup d'accionistes ha interposat una demanda davant la companyia, els seus responsables i els col·locadors perquè entenen que no van informar de la previsió dels resultats

Efe
2 min

Nova YorkUn grup d'accionistes ha presentat aquest dimecres una demanda a Nova York contra Facebook, el seu fundador, Mark Zuckerberg, i els seus bancs col·locadors, liderats per Morgan Stanley, als quals acusen d'ocultar que preveien un "fort" descens dels ingressos de la xarxa social abans de la seva sortida a borsa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La demanda arriba alhora que el regulador de Massachusetts ha enviat una citació judicial a Morgan Stanley per investigar presumptes irregularitats relacionades amb el mateix procés.

"La realitat en el moment de la seva estrena en borsa era que Facebook estava experimentant una forta i pronunciada reducció en el creixement dels seus ingressos a causa de l'augment d'usuaris de dispositius mòbils en lloc d'ordinadors tradicionals", al·lega la querella interposada al tribunal del districte sud de Nova York.

L'escrit, que signen Brian Roffe Profit Sharing Pla, Jacob Salzamann i Dennis Palkon en representació de més accionistes en la seva situació, assenyala directament Zuckerberg, el director financer de Facebook, David Ebersman, i altres membres del consell d'administració de l'empresa, així com els bancs col·locadors Morgan Stanley, JPMorgan, Goldman Sachs i Barclays, entre d'altres.

Tots ells estan acusats de no haver informat d'aquest "fort" descens quan Facebook estava captant inversors per a la seva oferta pública de venda d'accions (OPV), amb la qual la firma va recaptar almenys 16.000 milions de dòlars, la tercera sortida a borsa més gran d'una empresa nord-americana de la història.

Tot i la demanda, les accions de Facebook interrompien avui les caigudes dels dos últims dies i a mitja sessió al mercat Nasdaq pujaven un 1,61% i es canviaven per 31,5 dòlars cadascuna, encara lluny dels 38 amb què es van estrenar divendres.

La xarxa social i els bancs col·locadors "van reduir les seves previsions de rendiment de Facebook per al segon trimestre i el conjunt de l'any, una informació que no va ser compartida per tots els inversors de Facebook, sinó que va ser selectivament revelada a alguns dels seus inversors preferits", segons la demanda.

Els accionistes manifesten en la seva acusació que els documents que Facebook va presentar per a la seva OPV eren "incorrectes i enganyosos, contenien declaracions falses de fets materials, ometien la situació d'altres fets".

Afegeixen que des de la sortida a borsa de la xarxa social han perdut més de 2.500 milions de dòlars (uns 2.000 milions d'euros).

stats