INDÚSTRIA
Economia 07/11/2011

Derbi començarà a endur-se la producció a Itàlia a partir del gener

Els treballadors exigeixen al Govern que vetlli perquè el fabricant de motos compleixi els compromisos de continuïtat industrial i d'ocupació a Martorelles

Ara
2 min

BarcelonaEl fabricant de motocicletes italià Derbi vol començar a endur-se la producció de Martorelles cap a Itàlia l'any que ve. La companyia ha anunciat als treballadors que al gener deixarà de produir a Catalunya les motocicletes Gilera i Aprilia, que suposen un 35% de la producció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han explicat fonts del comitè d'empresa, els plans de producció de cara al 2012 no contemplen càrrega de feina més enllà del 31 de juliol, que és la data que el grup Piaggio (propietaris de Derbi) es va posar com a límit per abandonar Catalunya.

Enduent-se una part de la producció, avisen els sindicats, suposarà que no hi hagi feina per al 100% dels 200 treballadors de la fàbrica, que ja estan afectats per un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal.

Després d'haver presentat el tancament inicialment, la direcció de Derbi va anunciar a l'estiu que reconvertia el procés en unes baixes incentivades i una suspensió temporal mentre, en paral·lel, treballaria per trobar una sortida que garantís la producció i la feina de la plantilla.

Els sindicats consideren que l'inici del trasllat de la producció prova que la direcció només ha volgut "guanyar temps per anar desmantellant l'activitat" sense buscar seriosament una alternativa industrial.

Per això, han exigit a la Generalitat una major implicació per evitar una deslocalització que consideren del tot "injustificada". Tot i això, han assegurat que estan disposats a dialogar possibles alternatives sempre que es garanteixin els llocs de treball i una activitat amb futur per a la planta.

L'única oferta que ha transcendit per quedar-se la fàbrica de Martorelles ha estat la del grup català Doga, que voldria engegar a les instal·lacions un projecte relacionat amb el vehicle elèctric. Les dues empreses continuen negociant, tot i que Derbi va avisar que seguiria estudiant altres ofertes.

stats