Economia 10/02/2012

Despatxar treballadors amb 20 dies per any, més fàcil a partir d'aquest dissabte

La reforma laboral entra en vigor amb efectes retroactius: tota empresa que tingui pèrdues acumulades durant els últims 9 mesos podrà acomiadar empleats amb 20 dies d'indemnització

Joan Faus
1 min
El sector manufacturer, que inclou la fusteria, necessitarà 12.000 graduats més de FP.

MadridL'efecte de la reforma laboral serà exprés: aquest dissabte es publica el decret llei al BOE. Serà efectiu immediatament i amb efectes retroactius. Això significa, segons han especificat fonts del ministeri de Treball aquest divendres a la tarda, que a partir d'aquest dissabte les empreses que acumulin pèrdues en els últims 9 mesos podran despatxar sense cap entrebanc els treballadors que considerin necessaris amb una indemnització de 20 dies per any treballat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Si els treballadors afectats no hi estan d'acord, l'única via que els quedarà serà la d'acudir a un jutge per reclamar-li la indemnització màxima, que passa de 45 dies per any treballat a 33 dies.

D'aquesta manera, el mateix ministeri entén que es generalitza la possibilitat que els acomiadaments siguin amb 20 dies per any, ja que el requisit de les pèrdues acumulades, que fins ara no es concretava, ara està fixat en 9 mesos, un període prou curt que farà que moltes empreses es puguin acollir a aquesta mesura.

stats