FINANCES
Economia 29/09/2016

El Deutsche Bank nega que vulgui un rescat

El diari alemany 'Die Zeit' va publicar ahir que el govern del país ha elaborat plans de rescat per al Deutsche

Albert Vidal
2 min
El Deutsche Bank no aconsegueix desempallegar-se dels dubtes sobre la seva solidesa.

BarcelonaEl primer banc alemany, el Deutsche Bank, va aprovar fa només dos mesos els tests d’estrès de la banca que mesuren el grau de solvència de les entitats. Malgrat això, la possibilitat que calgui fer un rescat per a aquest banc guanya pes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El diari alemany Die Zeit va publicar ahir que el govern del país ha elaborat plans de rescat per al Deutsche per ajudar-lo a fer front a la multimilionària sanció que haurà d’assumir per les seves males pràctiques als Estats Units comercialitzant hipoteques porqueria. Segons aquesta informació, les autoritats del país i els supervisors comunitaris estaven preparant una intervenció d’urgència que inclouria que l’estat alemany adquirís el 25% de les accions del Deutsche. “El projecte és secret absolut, només mitja dotzena de funcionaris de Berlín, Frankfurt i Brussel·les estan informats de la qüestió”, deia Die Zeit.

Aquesta informació va ser desmentida pel ministeri de Finances amb un comunicat en què diu que “el reportatge està equivocat” i que “no hi ha cap raó perquè el govern especuli amb aquests plans”. I el conseller delegat de l’entitat, John Cyran, negava també que hagi demanat un rescat a la cancellera Angela Merkel per poder fer front a la multa que proposa els Estats Units, d’uns 12.500 milions d’euros, tot i que pels precedents existents podria acabar sent d’uns 5.000 milions.

Cyran va manifestar que no es plantegen ampliar capital i va mostrar-se optimista: “La situació és millor de com es percep des de fora”. El màxim responsable del Deutsche va demanar a les autoritats nord-americanes el mateix “tracte just” que han donat als bancs americans. Respecte al rescat públic, Cyran va ser clar: “No és una opció”.

I en aquest context Mario Draghi, històric oponent del nucli de poder econòmic alemany, deixava un encàrrec al Deutsche: “Si un banc representa un risc sistèmic per a l’eurozona això no pot deure’s als baixos tipus d’interès. Deu tenir a veure amb altres raons”.

stats