RENDA VARIABLE
Economia 11/07/2011

Dilluns de malson a la borsa i als mercats de deute

L'Ibex 35 tanca amb una caiguda propera al 3%, mentre que la prima de risc espanyola es dispara fins a màxims històrics

Redacció
1 min

BarcelonaNou terratrèmol a les borses europees i als mercats de deute, especialment dels països perifèrics. Avui, però, els més castigats han estat Itàlia i Espanya. La prima de risc espanyola –és a dir, el diferencial de rendibilitat del bo espanyol respecte al bund alemany– ha assolit un nou rècord històric. S'ha situat en 342 punts, la qual cosa encareix les eines de finançament de l'Estat. En concret, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys s'ha elevat fins al 6%. La jornada pel deute italià –també en el punt de mira dels inversors– també ha estat complicada. La prima de risc del país s'ha situat en 301 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la borsa, ha tancat la sessió amb fortes caigudes, tot i que en els darrers compassos de la jornada ha mitigat les pèrdues. L'Ibex 35 s'ha deixat un 2,69%, fins a 9.670,6 punts. Com en altres sessions, els valors més perjudicats del selectiu espanyol han estat els bancaris. El Banco Popular ha perdut un 4,28%, el Sabadell un 3,97%, Bankinter un 3%, BBVA un 4%, CaixaBank un 5,3% i el Santander un 3,16%.

La resta de borses europees també han tancat amb fortes pèrdues, liderades per la italiana. El FTSE MIB de Milà s'ha deixat un 4%, el CAC 40 de París un 2,71%, el DAX de Frankfurt un 2,33% i el FTSE 100 de Londres ha perdut al tancament un 1%.

stats