Economia 05/07/2012

Draghi descarta noves injeccions de liquiditat i compra de bons

No s'aplicarà cap mesura addicional a la baixada de tipus d'interès anunciada pel BCE. La borsa espanyola augmenta les pèrdues després de la roda de premsa de l'organisme

Ara
1 min

BarcelonaEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha descartat aquest dijous noves subhastes de liquiditat a llarg termini o compra de bons per part d'aquest organisme, dues alternatives amb què s'havia especulat les darreres hores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A banda de la rebaixa anunciada dels tipus d'interès, que passen al mínim històric del 0,75% a la zona euro, Draghi no ha anunciat cap altre mesura no convencional que l'acompanyi. La borsa espanyola queia després de la compareixença del president del BCE per sobre del 3%.

El responsable del BCE s'ha referit a la cimera europea de la setmana passada, i ha donat suport al full de ruta per aconseguir una major integració econòmica i monetària. Ha assegurat que el BCE tindrà un paper protagonista en la creació del regulador europeu de finances.

La rebaixa de tipus del BCE s'ha produït una hora després que el Banc Popular de la Xina (l'equivalent al banc central) rebaixés per segon cop en menys d'un mes el preu del diner, una maniobra que no ha estat consensuada entre els organismes, segons ha explicat Draghi.

El Banc d'Anglaterra, per la seva banda, ha anunciat una ampliació de la compra de bons de 50.000 milions de lliures, de manera que s'amplia a 375.000 milions i manté al 0,5% els tipus de la lliura.

stats