Economia 31/05/2012

Draghi creu que el govern espanyol va actuar "de la pitjor manera possible" amb Bankia

El president del BCE lamenta que se "subestimessin" els problemes de l'entitat i alerta que l'actuació ha tingut com a conseqüència "el cost més alt possible"

Efe
1 min

Brussel·lesEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha lamentat aquest dijous que "se subestimessin els problemes de Bankia al principi" i fossin necessàries diverses revisions per a la recapitalització del banc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Draghi ha comparegut en qualitat de president de la Junta Europea de Riscos Sistèmics (JERS) davant la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu, on les preguntes al diplomàtic italià han estat dominades per la reestructuració de Bankia i la prima de risc espanyola.

"Casos com el de Bankia demostren que ens enfrontem a necessitats de recapitalització. És millor pecar per excés que per defecte", ha explicat Draghi, que ha afegit que en el cas de les injeccions de diners públics a la banca des de l'inici de la crisi, "s'han acabat fent les coses de la pitjor manera possible i al cost més alt imaginable".

"Insto tots els governs que tinguin en compte que, quan es tracta de necessitats de recapitalització, és millor corregir a posteriori per passar-se que per quedar-se curt. Millor pecar d'excés de transparència que després descobrir amb horror els resultats", ha aconsellat.

Una altra lliçó que Draghi diu que ha extret de Bankia és que "cal més centralització de la supervisió bancària per preveure els riscos sistèmics".

Segons el president del BCE, "Bankia no és banc transfronterer, però sí que és molt sistèmic".

stats