Economia 15/06/2012

Draghi garanteix liquiditat "per als bancs solvents" i critica "la falta d'acció" dels estats membres

El president del BCE considera que "no existeix risc d'inflació en cap país de la zona euro"

Efe
2 min

FrankfurtEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha dit aquest divendres que "no existeix risc d'inflació en cap país de la zona de l'euro".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Draghi ha afirmat en una conferència que "les expectatives d'inflació dels mercats financers a deu anys són consistents amb els principis d'estabilitat de preus a mitjà termini".

A més, ha assenyalat que "en cas que sorgeixin riscos per a l'estabilitat de preus, l'Eurosistema té eines suficients a la seva disposició per absorbir l'excés de liquiditat".

Draghi ha afirmat que hi ha diversitat en el creixement en els diferents països de l'euro, cosa que també passava fa deu anys, quan Alemanya tot just creixia però altres països presentaven un creixement "pròsper".

El president del BCE ha assegurat, a més, que "l'Eurosistema seguirà proporcionant liquiditat als bancs solvents en la mesura que ho necessitin".

Draghi ha recordat que el BCE ha adjudicat liquiditat il·limitada a tres anys als bancs de la zona de l'euro en dues ocasions, a finals de desembre de l'any passat i a finals de febrer, per una suma d'un bilió d'euros.

"Aquestes operacions van ser introduïdes en un entorn on els diferencials dels mercats de diners havien augmentat, la liquiditat s'havia assecat i l'accés dels bancs al finançament en el mercat s'havia minat ràpidament", ha afegit Draghi.

El president del BCE ha reiterat que "les condicions de finançament són molt millors que les del novembre" i ha posat èmfasi en el fet que es mantenen els riscos a la baixa per al creixement de l'àrea.

"L'activitat econòmica s'ha estabilitzat a un nivell molt baix", segons Draghi.

Ha criticat "la falta d'acció" en les reformes estructurals en els països de la zona de l'euro en els últims anys.

stats