ECONOMIA3
Economia 06/09/2011

Durão Barroso: “Estic completament segur que l'euro sobreviurà”

El president de la Comissió Europea diu que els líders europeus faran “el que calgui per mantenir l'estabilitat financera a l'eurozona”

Agències
1 min
El president de la Comissió Europea, Jose Manuel Durao Barroso / EFE

Brussel·lesEl president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, ha explicat que està segur que la crisi del deute sobirà no suposa una amenaça a l'estabilitat de l'euro. Segons Durão Barroso, l'euro "continua sent una divisa extremament important, creïble i estable". "Estic completament segur que sobreviurà", ha dit. L'optimisme del president de la Comissió Europea prové de la convicció que “els líders de la Unió Europea tenen la voluntat política de solucionar el problema del deute que ha comportat una crisi a l'eurozona”. "Els líders europeus, l'FMI i els països que proveeixen la major part del suport, faran el que calgui per mantenir l'estabilitat financera a l'eurozona", ha explicat. "S'ha fet molt i estem en el procés de completar una arquitectura molt complexa. Puc dir, molt honestament, que crec que hi ha una forta determinació per part dels líders i estats membres de donar suport l'estabilitat de l'euro i l'eurozona", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durão Barroso ha reconegut, però, les mancances de la Unió Europea per fer front a aquesta crisi: "No som un super-Estat ni mai ho serem. Però som molt més que un fòrum de governs", ha apuntat. "El futur d'Europa depèn d'ajustar els compromisos i els rols en els assumptes mundials, no en les disputes internes", ha dit Durão Barroso. El president de la Comissió Europea ha apuntat que en el si de la Unió Europea es treballa per adoptar un enfocament convincent a mitjà i llarg termini per resoldre els problemes derivats dels pressupostos dels seus estats membres i la governança en l'eurozona. "L'impacte complet d'aquest progrés es notarà en els pròxims tres anys", ha avançat Durão Barroso.

stats