Economia 10/04/2012

De Guindos: Espanya “no necessita un rescat en aquest moment”

El ministre diu que l'“agenda reformista” de l'executiu continua “molt més enllà de les tribulacions dels mercats” i que Brussel·les fa una “supervisió molt pròxima” de l'economia espanyola des del 2010

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit avui que l'economia espanyola “no necessita un rescat en aquest moment”, però ha admès que al govern espanyol “lògicament el preocupa” que la prima de risc estigui per sobre dels 400 punts i treballa perquè de “forma relativament ràpida la situació es torni a normalitzar”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha fet aquestes declaracions després de participar en un esmorzar informatiu. Durant l'acte ha dit que l'“agenda reformista” de l'executiu continua “molt més enllà de les tribulacions dels mercats”, i ha advocat per “evadir-se” de la situació financera a “curt termini”. “Si la borsa pugés dos punts, tampoc seria positiu ni negatiu. Cal fixar-se en el mitjà i llarg termini”, ha puntualitzat, abans d'afegir que la “principal preocupació” dels mercats és el dèficit públic de les comunitats autònomes.

D'altra banda, el ministre ha assegurat que l'economia espanyola és objecte d'una “supervisió molt pròxima” de la Unió Europea des del 2010, però ha negat que Brussel·les “imposi” al govern espanyol les seves polítiques: diu que es tracta d'una “convergència d'interessos”.

stats