Economia 07/02/2012

CaixaBank assegura que la reforma financera no impactarà en el resultat de 2012

CaixaBank ha calculat que el que haurà d'aprovisionar per la reforma financera arribarà als 3.181 milions. Amb tot, aquest esforç no impactarà en els comptes d'enguany

T. G.
1 min

BarcelonaLes noves exigències de provisions que inclou la reforma financera impulsada pel govern espanyol tindran un impacte als comptes de CaixaBank de 3.181 milions, dels quals 2.436 es compensaran a càrrec del resultat i 745 contra capital. Fonts de l'entitat van assegurar que com que CaixaBank compta amb un capital de 6.376 milions, la darrera provisió esmentada de 745 milions no representarà un problema. Tampoc la primera dotació contra beneficis representarà un impacte molt negatiu, perquè l'entitat que presideix Isidre Fainé manté íntegra des de fa anys la provisió genèrica de 1.835 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts van assenyalar que CaixaBank hi destinarà aquesta partida genèrica de forma pràcticament íntegra. Això vol dir que faltarien 601 milions per complir l'objectiu, que els dotarien a finals d'aquest any. Aquest conjunt de xifres significa que la dotació de l'entitat a finals del present exercici serà similar a la realitzada el 2011, segons els resultats presentats fa uns dies. CaixaBank va realitzar unes dotacions i sanejaments extraordinaris de 3.119 milions, entre recurrents i extraordinaris.

stats