Economia 09/02/2012

De Guindos creu que de la reforma financera en poden sortir una "dotzena" d'entitats bancàries

Actualment, hi ha 14 caixes i mitja dotzena de bancs

Ara
1 min

MadridLes especulacions sobre el futur mapa financer continuen. Avui ha donat la seva opinió el ministre d'Economia, Luis de Guindos, que ha considerat que del procés de reforma financera impulsat pel govern espanyol en poden sortir una "dotzena" d'entitats. Actualment, hi ha 14 caixes i mitja dotzena de bancs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Hem de buscar que hi hagi entitats en condicions de competir, que no han de ser poques. Poden ser perfectament, a nivell nacional, una dotzena", ha dit en una entrevista a Onda Cero. De Guindos, però, no ha volgut opinar sobre una possible fusió entre CaixaBank i Bankia. Ha dit que "no és la missió del govern en absolut" entrar "gens ni mica" en les "parelles" que es puguin anar produint en la segona onada de fusions.

"El procés de sanejament dels bancs és ineludible i espero que hi hagi una nova ronda de fusions perquè hi hagi entitats més sanes, més fortes i competitives", ha dit el ministre, que s'ha tornat a mostrar confiat que la reforma permeti a les entitats obrir l'aixeta del crèdit i treure al mercat els seus excedents d'habitatge a un preu inferior.

De Guindos també ha pronosticat que el primer trimestre d'aquest any serà "pitjor" que el final del 2011, quan l'economia va caure un 0,3%.

stats