Economia 09/02/2012

Les aerolínies hauran de donar més informació abans de suspendre operacions

La ministra de Foment vol més “capacitat de supervisió” sobre les aerolínies

Joan Faus
1 min

MadridLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat avui que el govern espanyol impulsarà un canvi normatiu que augmentarà la “responsabilitat” de les companyies aèries en cas d'una possible finalització de la seva activitat, com en el cas de Spanair.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença al Congrés de Diputats, Pastor ha dit que el govern disposarà de més “capacitat de supervisió” de les aerolínies a l'inici de la seva activitat però “sobretot” en la seva suspensió. “Tindran responsabilitat quan vulguin deixar d'operar, hi haurà un procediment obligatori per a les [companyies] que es vegin obligades a suspendre la seva activitat”. En aquest sentit, ha avançat que el govern impulsarà un reial decret per definir una “carta de drets” dels usuaris perquè es millorin els seus drets en matèria de seguretat, informació, qualitat o accés a “preus flexibles”.

La ministra ha dit també que va parlar amb el president de Spanair, Ferran Soriano, a les sis de la tarda del dia de la fi de les operacions i que no li va dir res al respecte. Pastor ha assegurat que “ningú del ministeri” va rebre una “notificació” de la fi de les operacions de Spanair fins a les vuit de la tarda.

stats