Economia 21/02/2012

El govern espanyol reduirà el termini de pagament als proveïdors

El ministre d'Hisenda anuncia que l'executiu aprovarà aquest divendres un nou “procediment” per reduir en “setmanes” el termini de pagament de les administracions públiques als proveïdors

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat avui que el govern espanyol aprovarà aquest divendres un nou “procediment” per reduir en “setmanes” el termini de pagament de les administracions públiques als proveïdors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Montoro ha dit, en la seva compareixença al Senat, que els terminis han de ser els que marcava la llei de morositat que va aprovar el govern del PSOE el 2010. La llei fixava un termini màxim de 60 dies per als pagaments d'empreses a proveïdors i de 30 dies per a les administracions públiques. També establia una línia de crèdits de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per als ajuntaments.

El ministre ha assegurat que el nou mecanisme anirà “més enllà” de les anteriors línies ICO per no ser “escassa ni curta”, i podria permetre als proveïdors anar directament a les entitats financeres per demanar el pagament sense haver de passar per les administracions.

stats