Economia 22/08/2013

Puig diu que no hi ha una fuga d'empreses pel procés sobiranista

El conseller considera que les 1.000 empreses que han marxat en tres anys ho han fet "pel factor de la capitalitat"

Dani Sánchez Ugart
1 min
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha respost avui a l'estudi de la Comunitat de Madrid que assegura que, en tres anys, més de 1.000 empreses han canviat la seu de Catalunya a la capital espanyola i ha recordat al govern de la comunitat que "Catalunya atreu tres vegades més inversió estrangera que Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller ha afirmat que el "suposat estudi no existeix", i que és només un buidatge de dades del Registre Mercantil. Aquest mateix buidatge de dades, ha afirmat, mostra que el nombre d'empreses que marxen de Catalunya és aproximadament un 20% del total que van cap a Madrid. És a dir, "coincideix aproximadament amb el pes de Catalunya sobre el total del PIB espanyol".

Això, segons el conseller, demostra que el procés sobiranista no hi té res a veure, perquè aquest factor no existeix en altres comunitats que també perden seus empresarials en favor de la capital espanyola. Precisament, el factor capitalitat és, segons Puig, el que motiva el canvi d'algunes seus, perquè allà hi ha el control de les decisions, com la política energètica o d'infraestructures: "Aquesta és l'única raó".

En una trobada amb periodistes a la seu de la conselleria, Puig ha mostrat les dades d'FDI Intelligence, un estudi sobre inversió estrangera del 'Financial Times' que mostra que Catalunya va ser, entre el gener i el juny del 2013, la segona regió europea amb més inversió estrangera, per darrere de South East, al Regne Unit. La Comunitat de Madrid es va situar vuitena en aquest rànquing.

stats