Economia 10/09/2012

El govern espanyol es mostra sorprès pel tancament de Garoña

El ministre Soria diu que no hi ha cap "explicació" per la decisió de Nuclenor de no demanar la pròrroga de la vida útil de la central nuclear

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha confessat aquest dilluns la seva sorpresa per la decisió de Nuclenor de no demanar la pròrroga de la vida útil de la central nuclear de Garoña, que expira el 2013. "No trobem cap tipus d'explicació perquè els operadors no demanin la pròrroga, però és el seu dret i la seva legitimitat, i nosaltres [el ministeri] no forçarem ningú a demanar un termini més ampli", ha assenyalat a TVE.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha afegit que ell mateix i membres del seu equip van plantejar a Nuclenor −participada al 50% per Endesa i Iberdrola− demanar l'allargament amb independència del contingut de la imminent reforma energètica, que és el que adduïa l'empresa per no demanar-la. D'aquesta manera, Nuclenor "sempre" hauria tingut dret a renunciar a la pròrroga −un cop coneguda la reforma.

En aquest context, el ministre ha confessat la seva "sorpresa", perquè la central de Santa María de Garoña (Burgos) podria haver operat sis anys més amb les condicions de seguretat exigides pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN). "Ara bé, si no la sol·liciten, sí que no pot haver-hi rectificació", ha subratllat.

stats