Economia 24/04/2012

Iberdrola proposa l'exministre Acebes com a conseller

L'expolític del PP Ángel Acebes seria conseller extern de l'elèctrica

Efe
1 min

MadridIberdrola sotmetrà a ratificació en la pròxima junta d'accionistes el nomenament de José Luis San Pedro, actual director general de negocis del grup, com a nou conseller executiu de la companyia, així com la incorporació de l'exministre del PP Ángel Acebes com a conseller extern de l'elèctrica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat avui l'elèctrica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), San Pedro, que passarà a ser el número dos de la companyia, entrarà en el màxim òrgan de govern d'Iberdrola en substitució de José Ignacio Berroeta, que va ser ratificat com a conseller de la companyia a la junta d'accionistes de 2010 i que ha presentat la seva dimissió.

Amb el nomenament de San Pedro, que ocuparà el càrrec de conseller-director general, la companyia tindrà dos consellers executius, ja que el president i conseller delegat, Ignacio Sánchez Galán, manté totes les facultats executives com a màxim responsable de l'empresa.

Per la seva banda, Acebes entrarà en el consell d'Iberdrola ocupant la vacant deixada per Ricardo Álvarez, que igual que Berroeta ha dimitit per causes que no han transcendit.

El mandat dels nous consellers de l'elèctrica s'estendrà com a màxim fins al 24 de març de 2014.

Així mateix, el consell d'Iberdrola ha nomenat també Acebes com a membre i secretari de la comissió d'auditoria i supervisió del risc, en substitució de Santiago Martínez, que passarà a ser membre de la comissió de nomenaments i retribucions.

stats