Economia 13/08/2012

Els ERO ja estan a punt de duplicar-se aquest 2012

Els expedients creixen un 89% respecte a l'any passat i es duplica el nombre d'afectats, fins a 41.000. La majoria no suposen l'acomiadament, sinó mesures temporals confiant que l'activitat remunti

Elena Freixa
1 min
LA REFORMA LABORAL   Els canvis de la llei aprovada  al febrer ja s'han deixat notar en el mercat laboral i en la relació entre els treballadors  i els empresaris.

BarcelonaLa recaiguda en recessió de l'economia catalana i espanyola ha fet que els primers mesos de l'any s'hagin disparat els expedients de regulació d'ocupació (ERO), amb un repunt notable després de l'aprovació al febrer de la reforma laboral. La tendència fa que els ERO s'acostin als nivells pitjors d'aquesta crisi, el 2009.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre el gener i el maig del 2012, els expedients han crescut a Catalunya un 89% respecte a l'any passat i s'ha duplicat el nombre d'afectats, fins a 41.000. Del total, el 65% dels expedients són temporals, amb menys acords entre empresa i treballadors.

Seguint aquest ritme, els expedients de regulació estan a punt de duplicar-se i, el que és més preocupant, d'incrementar molt més el volum d'afectats.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats