FINANCES
Economia 03/10/2011

El ministre d'Economia britànic afirma que "la gent donarà gràcies a Déu per no haver entrat a l'euro"

George Osborne creu que els països de l'Eurozona van acceptar la moneda única "sense pensar en les conseqüències" i afegeix que "ara han de sortir i arreglar la teulada encara que estigui caient una pluja torrencial"

Acn
1 min

Manchester p { margin-bottom: 0.21cm; } El ministre d'Economia del Regne Unit, George Osborne, s'ha mostrat molt crític amb la moneda europea i ha assegurat que "durant generacions, la gent dirà gràcies a Déu que el Regne Unit no va entrar a l'euro". En el seu discurs durant el congrés del partit conservador que se celebra aquesta setmana a Manchester, Osborne ha afirmat que els països de l'Eurozona van acceptar la moneda única "sense pensar en les conseqüències" i ha afegit que ara "han de sortir i arreglar la teulada encara que estigui caient una pluja torrencial".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, el polític ha argumentat que els problemes econòmics actuals de Londres es basen en tres "errors catastròfics". Segons ell, l'existència de l'euro, l'excés de despesa del govern laborista de Gordon Brown, i l'actitud dels bancs. De fet, la moneda única i la resolució de la crisi a l'Eurozona seria, pel ministre d'Economia britànica, una de les millors notícies per "impulsar" la situació al Regne Unit.

Alhora, Osborne, que segueix la mateixa línia que David Cameron, creu que la manca d'acord sobre Grècia "serà terrible no només per Gran Bretanya, no només per Europa, sinó per l'economia de tot el món". Les seves declaracions arriben el mateix dia que l'Eurogrup es reuneix a Luxemburg per tractar la crisi de Grècia, i 24 hores abans de la reunió dels ministres d'Economia dels 27.

stats