ECONOMIA
Economia 15/02/2012

Economia descarta que els bancs es sanegin amb una reducció de capital

El ministeri d'Economia ha prohibit que les antigues caixes que van participar en la primera onada de fusions sanegin els seus actius contra reserves, és a dir, reduint capital

Efe
1 min

BarcelonaDavant l'intent d'algunes entitats que han plantejat compensar les provisions que han de fer per reduir la seva exposició sobre els actius immobiliaris tòxics contra reserves, el ministeri d'Economia ha respost que no és possible. La reforma financera presentada fa dies pel ministre Luis de Guindos prioritza que les dotacions de 50.000 milions que ha de fer la banca es compensin contra resultats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La possibilitat que algunes d'aquestes entitats puguin acabar en pèrdues aquest any es va solucionar a través de la normativa comptable en vigor, que permet a les entitats que es fusionin disposar d'un any de termini per ajustar les provisions amb el patrimoni. Alguns grups de caixes que es van fusionar l'any passat van interpretar que aquesta possibilitat es podia utilitzar en la reforma financera en marxa i ara el ministeri d'Economia ha dit que no.

Aquest és un missatge destinat a Bankia, Banca Cívica, BMN, Liberbank i Caja España-Duero. Amb tot, d'aquests cinc grups cap ha compensat provisions contra patrimoni, tenint en compte que només Bankia ha presentat resultats. Aquesta entitat no ha utilitzat les seves reserves per fer un sanejament addicional, perquè va avançar 1.139 milions contra resultats i provisions genèriques.

stats