Economia 24/10/2011

Salgado: "Estem aconseguint resultats que reconeix tot el món"

La vicepresidenta descarta aplicar nous ajustos econòmics abans de les eleccions

Acn
2 min

MadridLa vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha defensat aquest dilluns que l'Estat espanyol "està aconseguint resultats que reconeix tot el món" en termes econòmics. Un dia després de la cimera dels 27, en què el president francès, Nicolas Sarkozy, va elogiar els esforços de l'Estat espanyol, Salgado ha subratllat que "és veritat que encara queden coses per fer, però encara és més veritat que se n'han fet moltes". En una entrevista a RNE, la vicepresidenta ha celebrat que el PP hagi deixat de donar missatges "catastrofistes": "Ara que vénen les eleccions se n'adonen –els populars– que s'han d'apropar a la veritat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Salgado ha descartat més ajustaments econòmics abans del 20-N. La vicepresidenta econòmica del govern espanyol considera que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha adoptat moltes mesures per rellançar l'economia, uns esforços que es comencen a valorar tant dins com fora de l'Estat. "S'estan aconseguint resultats que reconeix tot el món i resultava sorprenent que per part del PP només es llancessin missatges catastrofistes; ara que vénen les eleccions se n'adonen que s'han d'apropar a la veritat", ha declarat Salgado.

Preguntada per la possibilitat que la Unió Europea (UE) exigeixi al bancs un 9% de core capital –percentatge de les accions i reserves que es destinen a reforçar recursos propis–, la ministra ha subratllat que, en situacions de tensió, es requereix una acceleració dels requeriments de capital.

En la cimera de caps d'estat de la UE del cap de setmana passat, Sarkozy va lloar els "enormes esforços" de Zapatero, així com "el sentit de responsabilitat" del líder de l'oposició, Mariano Rajoy. Així, Sarkozy va subratllar que l'Estat espanyol "ja no es troba en la primera línia de la crisi". També en els darrers dies el PP ha rebaixat la contundència dels missatges a través del coordinador d'Economia, Cristóbal Montoro, que assegura ara que la situació no és "extremadament greu".

A la UE encara no s'ha decidit si s'exigirà un mínim de core capital ni quin en serà el percentatge, però a l'Estat espanyol ja es reclama entre un 8% i un 10%, en funció de si les entitats cotitzen en borsa o no. L'Estat espanyol ha demanat a la UE que es considerin els bons convertibles en accions com a part del core capital exigible, ha explicat Salgado.

stats