Economia 21/05/2012

Enrique Bañuelos torna a Espanya comprant un 28% de la tecnològica Amper

El promotor es va fer ric amb la bombolla immobiliària per després marxar al Brasil

Vicenç Moliné
1 min

BarcelonaEl promotor Enrique Bañuelos ha tornat a posar un peu a Espanya invertint 20 milions d'euros en l'empresa tecnològica Amper, de la qual ha obtingut el 28% de les accions. D'aquesta manera s'ha convertit en l'accionista majoritari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

És la primera inversió de Bañuelos a Espanya des de la seva marxa a Brasil, just després d'abandonar la immobiliària que l'havia consagrat, que va celebrar la seva sortida amb una gran alça a borsa el juliol de 2007. Al Brasil es va dedicar al negoci de l'alimentació a través del seu grup inversor Veremonte, tot i que a principis de desembre de l'any passat va vendre la seva participació als socis de Vaguarda Agro, un dels grups del sector més grans del Brasil. Bañuelos, però, conserva importants inversions en immobiliàries i altres grups industrials al Brasil.

D'aquesta manera, l'home que va arribar a ser el tercer més ric d'Espanya i el número 95 del món torna a invertir al país on va fer fortuna tot i que en un sector completament diferent. Amper, empresa especialitzada en telecomunicacions, ha experimentat una alça del 17% en el preu de les accions en saber-se l'entrada de Bañuelos, a través del seu fons d'inversió, en el capital de l'empresa, i el seu equip directiu ha destacat la influència de Bañuelos en el mercat llatinoamericà com a possible objectiu per a l'empresa.

stats